UE
GR
IS

Prezenți pentru tinerii NEETs la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

by asura

Asociația ASURA dar și partenerii acesteia ce implementează mai multe proiecte dedicate tinerilor NEETs au participat la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată simultan în țară organizată de ANOFM prin agențiile județene și locale în data de 14 octombrie 2022.

Prezența noastră a fost asigurată în cinci locații Focșani, Galați, Sibiu, Tg. Mureș și Brașov.

Tinerii NEETs prezenți au fost informați de avantajele acestor proiecte și au putut să se înscrie completând formularele necesare.

Presa locală din Vrancea a relatat evenimentul și a dorit obținerea de informații legate de unul din proiecte. Astfel am fost încântați să oferim un mini interviu în acest sens.

Cităm: „La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți am întâlnit-o și pe Violeta Lăcrămioara Bivolaru, reprezentantă a Asociației ASURA care ne-a spus că „unul dintre proiectele cu care am venit aici se numește «…….». Organizăm cursuri de calificare profesională pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 16-29 de ani.

Cursurile de calificare profesională pe care le organizăm sunt de lucrător comercial, patiseri și frizer. La final, tinerii vor primi o subvenție de 1.800 de lei, respectiv 1.400 de lei în funcție de proiectul pe care vor fi repartizați. De asemenea, organizăm cursuri de formare anteprenorială iar la finalul celor 40 de ore de cursuri acreditate aceștia vor primi 200 de lei și pot depune un plan de afacere care este subvenționat cu finațare nerambursabilă de 25.000 de euro‟ .” https://www.monitoruldevrancea.ro/2022/10/14/video-si-foto-zeci-de-participanti-azi-la-bursa-locurilor-de-munca-unii-au-venit-sa-si-caute-un-job-altii-sa-si-vizeze-carnetul-de-somaj

Te-ar putea interesa si